donderdag 12 februari 2009

Vriendschap

Ik heb er genoeg.. Vrienden!
Maar wanneer zijn vrienden vrienden?
Wanneer kun je zeggen dat je een goede vriend of vriendin bent? Of wanneer ben je dat niet?
Al mijn vrienden zijn belangrijk voor me, de een iets meer als de andere, maar belangrijk zijn ze allemaal! Zonder mijn vrienden zou ik zielig zijn, zou ik altijd alleen op de bank zitten, of alleen in bed tv liggen te kijken! Mijn vrienden pakken zelf hun natje en droogje, stofzuigen een keer zonder dat ik het vraag, kruipen bij me op de bank of in bed en houden me dan gezelschap. Tegen echte vrienden hoef je niet te praten om te moeten praten, maar kun je ook gewoon lekker even niets hoeven zeggen!Aan de echte echte vrienden hoef je niks uit te leggen, ze snappen je zo, of zien of horen aan je dat het die dag misschien niet zo lekker met me gaat! Vrienden zijn vrienden als ze blijven komen, ondanks dat ik niet meer in staat ben om overal zomaar heen te crossen! Mijn vrienden zijn lief en sleuren me overal mee naartoe, rijden me overal heen, en doen alles voor me zonder er iets voor terug te vragen of te verwachten! Ik geef mijn vrienden misschien iets minder als in een normale vriendschap, en vaak geef ik ze meestal niets anders als alleen mijn vriendschap waar ze meestal alleen werk mee hebben! Vaak voel ik me schuldig, maar bij mijn echte vrienden weet ik dat ik me niet schuldig moet voelen als ik vraag of ze even iets voor me willen doen of als ik ze niet kan geven wat ze eigenlijk in een vriendschap willen! Bij mijn echte vrienden kan ik mezelf zijn, en dat is zo fijn!!!

5 opmerkingen:

RoelieBoelie zei

Een super stuk Lielie!!!
Echt mooi geschreven:)
Ik ben trots op je maar dat wist je wel:P

Tot snel (K) Roelieboelie

mama zei

Lieve schat,
Je geeft zoveel!! Veel meer dan je zelf weet misschien. Waarom denk je dat al die mensen jarenlang om je heen blijven hangen?? Niet om je mooie blauwe ogen hoor, maar omdat jij weet wat vriendschap betekent. Geven en nemen maar neem maar van mij aan dat je meer geeft dan dat je neemt. Zo, dat moest ik even kwijt. Dag lievelie.
Dikke kus en knuffel, mama

Anoniem zei

Hey schat

Mij heb je als vriendin! Ook al hebben we elkaar nog niet gezien, maar ik kom snel naat je toe! Gaan we lachen, fotoshoten! Mop ik ben er voor je! Als scheld je me verrot dan me niks schelen! Hou van je om wie je bent! EN ik snap je verhaal helemaal! Ik kan al niet meer zonder je! Je bent vedomme me 2 moeder....krijg ik zelf (36jaar) vanjou nog op me flikker! hahahhaha

Lie (L)(L)(L) 4 ever!!!! lufjoe XX

Anoniem zei

Lieve Lie,

Ik denk, nee ik weet ZEKER, dat jij meer geeft in een vriendschap dan wie ook.

Je hebt weer een super mooi stukje geschreven. Echt een Lie lie stuk. Een eye opener.

Bedankt!!

xxx

Liesjeuh zei

Mooi geschreven meid!
Herkenbaar, erg knap hoe je het opschrijft.